категорії: блоґ-запис

Сила дитинства допомагає стати переможцями (про благодійну фотовиставку)

теґи: Pete-Art галерея, Антоніна Спірідончева, Вікторія Осташ, Дар Янгола, Охматдит, Світлана Дідух, Сила дитинства, Таня Боброва, онкохворі діти

 

24 листопада в затишній «Pete-Art» галереї, що поблизу Майдану Незалежності, в рамках фотовиставки «Сила дитинства: Велике Маленьке Життя» пройшов благодійний поетичний вечір при свічках, в якому взяли участь молоді і більш досвідчені поети.


«Ідея проекту «Сила дитинства» виникла у нас ще два роки тому. Ми влаштовували різноманітні вистави, ігри, творчі заходи для маленьких пацієнтів онкологічних відділень міста Києва, під час них було зроблено багато фотографій, – розповідає волонтер групи допомоги дітям «Дар Янгола» Ольга Волик. –  На цих світлинах ми бачимо маленьких героїв, усміхнених, захоплених, замріяних.  Онкохворих дітей прийнято вважати нещасними, позбавленими радощів життя.  Ми хотіли показати, що ці дітки – такі ж, як і звичайні діти: вони радіють, сміються, мріють, грають, люблять маму. Хвороба їм не заважає щодня. До катеторів, пересувних апаратів, лікарняних палат вони швидко звикають. В лікарні дитинство не закінчується. Сила дитинства допомагає маленьким пацієнтам ставати переможцями… Ми хочемо подарувати їм світле, повноцінне дитинство, а цією виставкою фотографій показати світлу сторону перебування дітей у лікарні».
 

Виставка розмістилась у двох залах галереї. На ній представлені роботи професійних фотографів Івана Єршова, Торі та Іллі Борщевських, Юлії Огнєвої та Світлани Кабанової, які співпрацювали з групою «Дар Янгола» на волонтерських засадах.


У такій атмосфері проходив поетичний вечір при свічках. Ділилися з гостями віршованими рядками молоді поети Таня Боброва і Марія Савченко. Веселив короткою прозою Олександр Печалов. Під час невеликої перерви гостям провели екскурсію по виставці, після чого виступали поети Антоніна Спірідончева та Вікторія Осташ. Довершувала вечір класична музика у виконанні Світлани Дідух.


З розповіді ми дізнались, що деякі діти, чиї фото представлені на виставці, нині лікуються в Італії та інших країнах (на це було зібрано кошти), а деякі вже успішно завершили лікування і повернулись додому.

 

«На наших благодійних заходах ми не намагаємось викликати жалість. Наші вечори проходять із посмішками, веселощами і повинні приносити задоволення глядачам. Жалість і страх лише пригнічують. Вони відбирають сили, які так потрібні дітям і матусям для боротьби, а нам – для того, щоб наважитися на допомогу. Натомість Віра, Надія, Любов, сприйняття хвороби не як жорстокої кари – а як важливого уроку – саме таке налаштування матусь, світле насичене дитинство маленьких пацієнтів допомагають долати хворобу. І нам важливо не жахатися її – а розгледіти в очах дитини саме цей світлий вогник – та відгукнутися на нього» – говорить Ольга Волик.

 

Фотовиставка «Сила дитинства: Велике Маленьке Життя» триватиме в «Pete-Art» галереї до 30 листопада (вул. Костельна, 6, метро «Майдан Незалежності»). Під час фотовиставки проводяться додаткові культурні заходи. Так,

26 листопада з 16.00 до 19.00 відбудеться вечір пантоміми та французького шансону.

28 листопада з 11.00 до 18.00 – акція «Квіти життя».

30 листопада з 16.00 до 19.00 – акустичний джазовий вечір. Закриття виставки.

Виставка працює щодня з 12.00 до 20.00.

 

Усі кошти, зібрані під час виставки, будуть перераховані на придбання сучасного обладнання і витратних матеріалів для маленьких пацієнтів онковідділень м.Києва.

 

Організатори виставки: Ініціативна група імені Даші Євдокимової «Дар Янкола» та Благодійний фонд «Крона».

Сайт групи «Дар Янгола» – http://darjangola.org.ua/

 

Світлана Дідух


 Таня Боброва

  

Олександр Печалов


Марія Савченко



Антоніна Спірідончева


Вікторія Осташ


Листівки, які можна придбати