категорії: блоґ-запис

Травневий літературний актив (мій)

О, переглянула  свій список піблікацій і зауважила, що жодного рядка не черкнула про літературні заходи травня, у яких брала участь. Виправляюсь!

 

«Очний тур» конкурсу урбаністичної поезії «УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ»

Попередньою моєю публікацією була розповідь загалом про цьогорічне «УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ» і його підсумки. Та є одна річ, якій у тій статті приділено мало уваги. Цього року вперше започатковано «конкурс у конкурсі» – очний тур «УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ». Це змагання читаної, у авторському виконанні, урбаністичної поезії, коли журі оцінює на слух лише кілька текстів від кожного учасника. На оцінку впливає не тільки принадність текстів, але й цікавість їх виконання.

Я не брала участі в основному конкурсі «УРБА-Перехрестя», де треба було надсилати великі добірки віршів. Але побувала на «очному турі», що проходив 23 травня в Музеї-квартирі Павла Тичини, адже в ньому міг взяти участь кожен з присутніх (не обов’язково учасників основного конкурсу) і представити свої вірші на міську тематику. Номінацій було кілька. Крім перших місць, передбачались тематичні відзнаки. Перше і друге місце посіли відповідно Руслан Онопрієнко та Алла Миколаєнко. А тематичні відзнаки отримали Євгенка Чугуй, Ольга Прохорчук та я, Антоніна Спірідончева.

Рішення журі (у складі: Ірина Козлова, Лариса Радченко та Вікторія Осташ) виявилось для мене несподіваним, я не очікувала отримати відзнаку в номінації "Найліричніше місто". Ті урба-вірші, що я читала ("Місто вимотує..." та "Магістральне"), здаються мені досить жорсткими. :))
Але мені дуже приємно! :))

І трошки фото!

Я читаю "Місто вимотує..." та "Магістральне". І відзнака, що знайшла мене за підсумками "очного туру".


Члени журі Ірина Козлова, Лариса Радченко, Вікторія Осташ – під час наради.


Поки журі радиться, учасники п’ють каву у сусідній кімнаті.
Зліва направо: Антоніна Спірідончева, Ярина Мавка, Оксана Галаєва, Леся Корж.


Усі учасники заходу "УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ: очний тур" 

 

Київські ваганти виступили на Андріївському узвозі

25-26 травня у Києві відбувся українсько-французький фестиваль «Монмартр на Андріївському узвозі», ініційований Олегом Скрипкою.У його рамках проходили театральні вистави, виступали українські та французькі музичні виконавці, а також свою творчість представили "вуличні поети", для яких було організовано Літературну сцену. Київські ваганти* читали свої поезії та вірші французьких письменників (в українському перекладі) два дні з балкону галереї «Карась».

 


Зокрема 26 травня багатолюдному Андріївському узвозу читали Антоніна Спірідончева, Леся Мудрак, Анна Малігон, Надія Чорноморець, Марія Кореновська, Вікторія Івченко та Володимир Осипенко.

До речі, з Вікторією Івченко ми підтвердили статус мандрівних поетів, бо після виступу ще погуляли, посиділи спочатку в одному барі, потім в другому. А вже наговорилися!!!!! Звісно ж про літературу. :))

Довідка:

*Ваганти (лат. clerici vagantes — мандрівні клерики) — «мандрівні люди» у середньовічні часи, XI-XIV століття, у Західній Європі, що складали вірші, виконували пісні та декламували прозу на площах міст та на різних зібраннях.

І трошки фото:

Антоніна Спірідончева

 

Леся Мудрак

 

Анна Малігон

 

Надія Чорноморець

 

Марія Кореновська

 

Вікторія Івченко

 

Володимир Осипенко

 

Літературно-художній журнал "Люблю+Слово"

Оскільки я вже заговорила про актив травня, то згадаю і про приємний сюрприз, який чекав мене на пошті по поверненню в Україну. Це примірник літературно-художнього журналу "Люблю+Слово", в якому надруковано 7 моїх віршів. Звісно, я цьому дуже рада, але не тільки. В певному сенсі для мене це переломний момент, оскільки це перший раз, коли мої вірші з’являються в періодиці раніше, ніж в інтернеті. :))