категорії: блоґ-запис

Мої творчі плани на 2012 рік

теґи: Антоніна Спірідончева, блог

Творчі плани на цей рік у мене вже складені, лише не знаходилось часу про них написати. Насправді, я не маю наміру озвучувати все, що собі планую, бо віддаю перевагу повідомленням постфактум. Але про три речі вважаю за потрібне сказати.

1.
Україномовна поетична збірка клубу "Київ ПОЕТажний". Вірші членів клубу до цієї збірки відбирали я та Надія Чорноморець. Зараз книжка на стадії додрукової підготовки.
Взагалі кожному автору пропонувалось десять сторінок для його віршів. Але таку кількість набрало близько половини учасників. Причина в тому, що Київ ПОЕТажний переважно російськомовний. Плюс до того – вірші проходили "фейс-контроль".
Збірка вийшла дуже барвистою. В ній багато природи, кольорів і багато позитиву – мені це подобається. І багато пісень, тобто поезій, які призначені для співання і які реально співаються. Я взагалі тішусь тим, що зібралось нібито багато різних авторів, а збірка виходить цілісною... однорідною, якщо можна так сказати. Лебідь, рак і щука – це не наш випадок)))))

2.
Моя книжка "Малолітка" за задумом має вийти в цьому році не пізніше весни. Вона вже зверстана і вичитана. Їй не вистачає лише художнього оформлення та чисто організаційних процедур, щоб побачити світ.
До неї увійдуть оповідання, написані мною ще в студентські роки, а також твори останніх 2-х років. Звісно, тільки ті, що об’єднані темою "малолітки".
Це не є стьоб чи оповідки про веселе проживання часу. В цій книжці майже в кожному оповіданні йдеться про особистісне становлення, про складний вибір, про те, як залишитись людиною. Теми здоров’я, кохання, майбутньої професії, творчості. Соціалка, стосунки батьки-діти. Підростаюча людина, яка впирається у закриті двері, яка залишається сама на сам зі своїми проблемами і якій доводиться бути сильною. Головні героїні – дівчатка.

3.
Ну і нарешті – поетична збірка. Вона теж написана. Навіть укладена, хоча нові вірші ще пишуться. З нею я взагалі не поспішаю. І поки надумаюсь її видавати, можливо, ще не раз її перетасую)))
Можливо, ця збірка побачить світ восени.

Насправді з цією річчю така непевність, бо в мене самої є відчуття, що пора міняти рівень. Що з тих думок та ідей, які мене хвилювали останні 2 роки (після виходу "Весни-поетеси") я вже виросла, мені в них тісно. Я у стані пошуку нової орбіти, я це добре відчуваю... І добре усвідомлюю, що те, що інколи останнім часом пишеться – це просто дописується ота збірка. І коли усе "з цієї орбіти" допишеться, вона буде готова. Лишилось зовсім мало – кінчик хвоста комети)))

Решту планів-2012 оголошувати не буду)))